GolfDe laatste vijftien jaar ruilden we het tennissen - althans in de zomer - in voor de golfsport en dat houdt ons nog steeds en hopelijk nog lang in beweging. Hieronder volgt een selectie van golfplekjes waar we "een rondje" gespeeld hebben. Het is een fantastische manier om je vakantie door te brengen en het regelmatig elke week even aan deze sport deelnemen verveelt eigenlijk nooit. Soms lukt het prima maar meestal gaat het minder succesvol als je zou wensen. Waar ligt het aan? Het antwoord ligt voor een groot deel aan twee factoren: Je moet je lichamelijk fit voelen en verder moet er geen afleiding in je hoofd aanwezig zijn, want golven is ook erg afhankelijk van hetgeen zich tussen je oren afspeelt! Ik hoop onze vele golfvrienden en vriendinnen met de plaatjes een stukje herkenbaarheid te verschaffen.

Frankrijk is een heerlijk golfland met meestal goed onderhouden banen, niet overvol, heuvelachtig, dus interessant voor ons. Het Loire-gebied ligt op 1 dag rijden van ons. Wij waren op Chateau Sept Tours met romantische hotelkamers en rondom het kasteel een 18 holes golfcourse.

Image Een golfbaan gedeeltelijk in open terrein en een ander deel in oude bossen met vaak smalle fairways en vijvers; kortom heel afwisselend en niet te vermoeiend om te lopen.

 

Een paar andere banen: Linksboven: Clubhuis Golfclub "Brugse Vaart"in Zeeuws Vlaanderen.
Daarnaast: Golfclub Goes, Zeeland en onderste rij: Golfcourse in Stavanger, Noorwegen en rechts in Spanje Isla Canela.